Vad anser du vara bra mat?

Du som hundägare vill säkerligen att din hund ska få i sig rätt mängd näring, vitaminer och energi. Då är det viktigt att hitta bra mat för hundar i Sunne. Här ger vi dig en kort genomgång om vad som är bra mat och vad som inte är så bra.

Det finns olika typer av hundfoder på marknaden, framför allt torrfoder och våtfoder men också färskfoder av olika sorter och märken. Vad man väljer är en smaksak och beror delvis på hur mycket foder din hund behöver. En valp behöver oftast mer energi än en vuxen hund. Sedan kräver större raser annat foder än små raser, detsamma är det med hundar som lever en väldigt aktiv livsstil kontra de som inte gör så mycket.

En annan faktor att ta hänsyn till när man väljer mat till sin hund är innehåll, kemiska tillsatser och allergener. Det är alltid bättre att välja foder som har så lite kemikalier i sig som möjligt, eftersom det kan vara skadligt för hunden. Allergier mot kött- och/eller sädesslag är vanliga hos hundar, vilket gör det extra viktigt att se upp med ingredienser i fodret. Många säker att torrfoder innehåller mycket utfyllningsämnen, det kan också vara värt att fundera över det när man väljer foder till sin hund. Dock ser många fördelen med torrfoder då man smidigt kan använda det som belöning i träning och slänga ut det i gräsmattan och liknande.

Det här är delar du kan behöva fundera över, för att komma fram till vad du tycker är bra mat för hundar i Sunne. I slutändan kommer det helt och hållet att handla om vad du själv tycker är bäst för din hund, men vi rekommenderar att alltid göra en noggrann research innan man bestämmer sig för ett visst märke av foder. Genom ett friskare och mer aktivt liv kan du själv påverka hur bra mat din hund ska ha och dina val leder till stor skillnad i vardagen för din kompis.